Превърнете почерка си в шрифт с Calligraphr

1096
Превърнете почерка си в шрифт с Calligraphr

Превръщането на личен почерк или друго ръчно изчертаване в шрифт, готов за ползване на компютър вече е лесна задача.

За целта е необходимо да се свали бланка в PDF или PNG формат и да се попълни с черен химикал. Следващата стъпка е да се направи снимка на попълнената бланка и да се качи в платформата на Calligraphr за генериране на шрифта.

 

Calligraphr

Може да тествате възможностите на Calligraphr напълно безплатно. След регистрация се разкриват допълнителни възможности за работа с генерирания шрифт. Към тях спадат: редактиране на символите, отстъпите, размерите и други.

Създадените с Calligraphr шрифтове са в ttf или otf формат и могат да бъдат изтегляни. По този начин се дава възможност за работа с тях, независимо от платформата. Решението може да създава различия на случаен принцип в символите, като по този начин се симулира истински ръкопис с вариации в изписване на символите. В професионалната версия се дава също избор дали отделните символи да имат връзка помежду си.

 

Calligraphr

Calligraphr е достъпен в безплатна и платена версия. И в двата случая могат да се разработват неограничен брой шрифтове, но съществува лимит по броя проекти, върху които може да се работи едновременно. В зависимост от избрания план шрифтовете се съхраняват или само от браузъра или и на сървърите на Calligraphr. Платената версия е между 4 и 8 долара на месец в зависимост от продължителността на избрания период. За момента приложението работи само с латински символи и таблиците с шаблони не са пригодени за изработване на кирилизирани шрифтове.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.calligraphr.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/