Първият Google параметричен шрифт

2243
Първият Google параметричен шрифт

Spectral, е нов шрифт, разработен от Production Type. Той е превърнат в параметричен шрифт от компанията Prototypo.

 параметричен шрифт

 

Параметричната технология за шрифтове започва нова ера в дизайна на шрифтове – тя работи с параметрични глифи, които стимулират креативността и използването на нови форми.

„Технологията на Prototypo има безкрайна гама възможности, които далеч надхвърлят основната употреба в интернет. Представете си прозорци на магазин, които се променят в зависимост от движенията на минувачите. Мислете за визуализация на данни, която смесва информация и текст на сайтове с видимост, подобрена за нуждите на хора със зрителни проблеми.

Създаването на интелигентни шрифтове, съвместими с всякакви типове употреба и медии вече е реалност. Параметричната технология за шрифтове ще помогне на разработчиците и дизайнерите да направят революция във взаимодействието с потребителите чрез шрифтове, които използват контекста, промените в околната среда или сензори, за да модифицират изходните си параметри. Параметричните шрифтове са тук, единствената граница е въображението ти,“ коментират Prototypo. 

 

 

Източник: prototypo.io

Написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.