Пъстрите OpenType-SVG шрифтове навлизат в Illustrator CC

2106
Пъстрите OpenType-SVG шрифтове навлизат в Illustrator CC

Adobe са се вслушали в желанията на своите потребители и в блога си обявиха, че в най-скоро време ще добавят опцията за работа с разноцветни шрифтове към Illustrator.

 

Пъстрите OpenType-SVG шрифтове

 

Те са технически познати като OpenType-SVG и тази функция означава, че много скоро всеки ще може сам да проектира изцяло нови шрифтове в Illustrator с уникални цветове, модели и градиенти. Освен визуализацията на текст с подобни графични качества, OpenType-SVG позволява съдържанието да бъде редактирано, индексирано или търсено.

Един от най-известните примери за OpenType-SVG е шрифтът Gilbert, показан в изображението и създаден от Ogilvy & Mather. Първото нещо, създаващо впечатление в него е, че всеки символ има различно оцветяване. Освен това цветовете се смесват посредством използването на прозрачности. Тези две характеристики са в основната на OpenType-SVG шрифтовете.

Работата с OpenType-SVG шрифтове е вече достъпна за Photoshop или чрез плъгина Fontself за Illustrator. Photoshop CC 2017 се предлага с два вградени шрифта от подобен тип – Trajan Color и EmojiOne, а в следващата актуализация на Illustrator CC вече ще се поддържа и OpenType-SVG.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: blogs.adobe.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/