Разпознаване на шрифтове с WhatTheFont

7207
Разпознаване на шрифтове с WhatTheFont

Почти не минава работен ден без да се наложи разпознаване на шрифт по снимка, нали? С приложението WhatTheFont вече не е проблем да „шазамнете”* текст и да откриете използвания за изписването му шрифт.

 

Разпознаване на шрифтове с WhatTheFont

 

За целта е нужно да направите снимка на съдържанието и за по-малко от минута приложението ще предложи решения, без необходимост от ръчно търсене.

Безплатното решение за iOS и Android е познато на графичните дизайнери от 8 години, но отскоро претърпя пълна промяна. Създателите от Monotype са добавили машинно обучение на приложението, което означава, че точността му ще се подобрява във времето. Към момента WhatTheFont разпознава над 100 000 изчертавания с точност от 90%, като това е въз основа на 33 милиона запитвания. Според създателите голяма част от неуспешните търсения се дължат на лошо заснемане или на изцяло ръкописни изчертавания в изображението.

В допълнение могат да се качват и потребителски шрифтове за продажба, тъй като създателите на приложението са автори и на библиотеката MyFont, с която е свързано решението.

*Shazam е мобилно приложение, разпознаващо музикални произведения, чрез прослушване на части от тях.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.myfonts.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/