Създавайте шрифтове с Illustrator CC

3303
Създавайте шрифтове с Illustrator CC

Fontself Maker е плъгин за Illustrator CC, чрез който можете да превърнете нарисувани букви в истински шрифт.

Създавайте шрифтове с Illustrator CC

 

Fontself Maker, е резултат от кампания в Kickstarter от миналата година и е плъгин за Illustrator, който ви позволява да създават собствени шрифтове директно в работната среда на приложението. Това позволява използването на привичните инструменти на Illustrator за рисуване на символите за лесно създаване на персонализирани шрифтове. Fontself Maker е съвместим с Illustrator CC 2015.

Процесът по създаване на шрифт е относително лесен. Започвате със символите, главни и редовни букви, както и допълнителни символи, от които се нуждаете. Можете да ги нарисувате изцяло от нулата, както и да промените съществуващ шрифт, който сте преобразували в криви или да използвате друг метод по свой вкус.

 

За да превърнете обектите в шрифт, можете да избирате отделни букви и да ги влачите една по една в панела на Fontself, след което набирате символа, на който съответстват. Възможно е и да завлечете всички символи, подредени по азбучен ред. В този случай приложението ги асоциира автоматично и няма нужда да набирате.

Можете да прегледате шрифта в панел за преглед, да го инсталирате директно през работната среда на Illustrator или да го запишете като OTF. Резултатите трудно могат да се нарекат професионални и приложението е приложимо най-вече за създаване на шрифтове със символи, но цената му от 49 американски долара е разумна. Скоро се очаква и версия за Photoshop на приложението.

Източник: www.fontself.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.