Създаване на шрифтове от геометрични форми с FontStruct

791
Създаване на шрифтове от геометрични форми с FontStruct

FontStruct е безплатен онлайн инструмент за бързо и лесно създаване на шрифтове от геометрични форми. Направените изчертавания се преобразуват в TrueType шрифтове, работещи под Windows и Mac.

Освен, че могат да бъдат запазени, те също така могат да се споделят публично. Платформата дава възможност и за качване на готовите изчертавания в базата на GoogleFonts.

 

FontStruct

 

Потребителите могат да разгледат галерията с вече създадени шрифтове от други автори. Тези изчертавания могат да се копират и по този начин преработват и надграждат. Допълнително разширение позволява създадените шрифтове да бъдат показвани в портфолиото на външен сайт.

FontStruct използва 6 основни инструмента за създаване на шрифтовете. През цялото време са достъпни и готови геометрични форми, които могат да се селектират по време на дизайн.

В сайта има богати секции с информация за работа с FontStruct и често задавани въпроси. Не са за изпускане също блог секцията и информацията в реално време, където могат да се следят последните коментари и най-новите качени шрифтове.

Повече информация може да намерите във видеото:

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: fontstruct.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/