Създаване на шрифтове от геометрични форми с FontStruct

553
Създаване на шрифтове от геометрични форми с FontStruct
Spread the love

FontStruct е безплатен онлайн инструмент за бързо и лесно създаване на шрифтове от геометрични форми. Направените изчертавания се преобразуват в TrueType шрифтове, работещи под Windows и Mac.

Освен, че могат да бъдат запазени, те също така могат да се споделят публично. Платформата дава възможност и за качване на готовите изчертавания в базата на GoogleFonts.

 

 

Потребителите могат да разгледат галерията с вече създадени шрифтове от други автори. Тези изчертавания могат да се копират и по този начин преработват и надграждат. Допълнително разширение позволява създадените шрифтове да бъдат показвани в портфолиото на външен сайт.

FontStruct използва 6 основни инструмента за създаване на шрифтовете. През цялото време са достъпни и готови геометрични форми, които могат да се селектират по време на дизайн. 

В сайта има богати секции с информация за работа с FontStruct и често задавани въпроси. Не са за изпускане също блог секцията и информацията в реално време, където могат да се следят последните коментари и най-новите качени шрифтове.

Повече информация може да намерите във видеото:

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: fontstruct.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.