Шрифтове на корем: Typekit за настолни приложения ще стане част от Creative Cloud

2176

Това значи, че потребителите на CC скоро ще имат възможността да разглеждат, търсят, свалят и инсталират шрифтове за всяко приложение, включително и за тези, които не са част от абонаментната услуга на Adobe.

Typekit

Тази новина беше пропусната от много хора в светлината на цялостно преминаване на абонаментен план за новото поколение решения на Adobe. Всъщност става дума за добавяне на доста полезна възможност. В момента шрифтовете от Typekit могат да се използват само онлайн и само в приложенията от CC. Това ще се промени през следващия месец, когато първите 175 гарнитури от седем компании ще могат да се свалят. Това ще позволи на потребителите да разглеждат, търсят и свалят шрифтове, които могат да използват във всяка програма,включително такива, които не са част от облачната услуга на Adobe.

В случай, че прекратите абонамента си в Creative Cloud, свалените шрифтове ще станат неактивни и няма да можете да ги използвате без да ги купите или подновите абонамента си. Всеки от шрифтовете в Typekit може да се купи и отделно, така че обвързването с Creative Cloud не е наложително.

Друго, което трябва да се има предвид е, че копирането на тези шрифтове е забранено. Тоест, ако опитате да пакетирате Indesign файл и да го изпратите, нещата няма да се получат. Дори получателят да е абонат на Creative Cloud, той ще трябва да изтегли собствени копия на шрифтовете. Включването на шрифтовете от Typekit в PDF и ePUB е разрешено. Потребителите, които искат да използват шрифтовете от Typekit, но не и Creative Cloud имат възможност да се абонират само за тази колекция.

За да видите как работи версията на Typekit за настолни приложения вижте видеото от Adobe:

Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.