Comic Neue: Comic Sans е прероден!

2352
Comic Neue: Comic Sans е прероден!

Comic Sans вероятно е сред най-ненавижданите шрифтове в общността на дизайнерите и неведнъж ни е давал повод за забавления. Сега той има наследник, който изглежда повече от прилично.

Comic Sans

 

Comic Sans сложи началото на внушителен фолклор, някои от чиито най-забавни образци са книгата Не трябва да използваш Comic Sans, в която въпросната гарнитура е описана като „Обществен враг номер едно“. От друга страна се появиха и защитници на шрифта, които направиха доста забавни неща като тази песничка.

Благодарение на австралийският дизайнер, който живее в Япония, Craig Rozynski Comic Sans може да се окаже грозното патенце, което се превръща в красив лебед. Тоест, той се е превърнал в шрифт, който наистина може да поискате да използвате в професионалните си проекти.

Comic Neue е разработен от Craig Rozynski, и има два варианта Comic Neue и Comic Neue Angular. И двете версии включват тънки, нормални и курсив начертания, както и наклонените им версии. Освен това, за ограничен период от време, можете да свалите и използвате шрифта безплатно.

Източник: comicneue.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.