Extensis представи Universal Type Server 5

1923
Extensis представи Universal Type Server 5

Extensis пусна на пазара последната версия на професионалното си сървърно базирано решение за управление и организация на шрифтови библиотеки.

Extensis Universal Type Server 5

 

„За компании, които работят с големи колекции от шрифтове, решение за управлението им не просто е критично за ефективността, но и ги предпазва от скъпи проблеми с лицензите,“ каза Chris Meyer, старши продуктов мениджър в Extensis. „Universal Type Server 5 е създаден, за да направи управлението на шрифтовете лесно, както за системните администратори, така и за дизайнерите.“

Акценти в Universal Type Server 5

  • Надеждно централизиране и синхронизиране на шрифтовете, дори при работа с десетки хиляди шрифтове.  Решението предлага сигурен начин за съхранение организация и осигуряване на достъп до гарнитурите.
  • Поддръжка на Apple OS X Yosemite Compatible и оптимизирани за Retina екрани възможности за преглед на шрифтовете.
  • Оптимизация за Adobe Creative Cloud 2014: директна интеграция на управлението на шрифтовете в Photoshop, InDesign и Illustrator.
  • Увеличена надеждност и по-лесна употреба. Новата версия на Universal Type Server 5 е подобрена на базата на обратната връзка от клиентите.

Universal Type Server 5 се предлага в три версии: Lite, Professional и Enterprise.

Източник: extensis.com
Текста написа:

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.