Fiverr обявиха кой е „Шрифт на годината“

710
Fiverr обявиха кой е „Шрифт на годината“

За да изберат „Шрифт на годината“ Fiverr направиха проучване сред повече от сто дизайнери на свободна практика и анализираха най-често използваните шрифтове в логата, закупени в платформата Logo Maker през 2024.

 

Анализът е показал, че Montserrat е първо място, следван от Bellefair и Poppins. Безсерифният шрифт с отворен код е известен със своята универсалност и модерна естетика. Той е идеален избор за фирми, които целят да модернизират имиджа на своята марка.

 

Montserrat

 

„Едно от интересните неща, които се получиха в резултат на това проучване, е, че шрифтовете, които дизайнерите предпочитат, не винаги са най-продаваните шрифтове. Например Bellefair е на второ място по ред на закупуване, но е на 31-во място сред любимите шрифтове на дизайнерите.“ – казва Йонат Раунер Триегер, собственик на Fiverr. „Дизайнерите имат свободата да изследват творческите граници, но клиентите често търсят лога с конкретно, практическо приложение. Клиентите често дават приоритет на дизайни, които са не само визуално привлекателни, но и веднага разбираеми и достъпни. Логата на Fiverr Logo Maker могат да се персонализират. Клиентите могат да изберат дизайн и след това да настроят шрифта по свой вкус, преди да потвърдят покупката си. В този процес мнозина се спират на Монсерат като свой избор.“

За да научите повече за решението за избор на Шрифт на годината, посетете: pro.fiverr.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.