FontBase – безплатен софтуер за управление на шрифтове

1125
FontBase – безплатен софтуер за управление на шрифтове

FontBase предлага разнообразни функции за управление на шрифтовете, съчетано с лесна и бърза работа.

безплатен софтуер за управление на шрифтове

 

След като свалите и инсталирате софтуера, той незабавно визуализира, шрифтовете от Google Fonts. За да добавите шрифтовете, инсталирани в системата си е достатъчно да изберете папката, в която са инсталирани, или просто да я завлечете с мишката в прозореца на приложението. Ако шрифтовете ви са организирани в папки, тази структура се запазва и във Fontbase.

Можете да преглеждате шрифтовете, да търсите по име, да променяте текста, размера, цвета на текста фона и подравянето за визуализация. Можете още да добавяте любими шрифтове, да ги активирате и деактивирате. Имате възможност и да обединявате шрифтовете в колекции.

 

безплатен софтуер за управление на шрифтове


Интеграция на Google Fonts
Можете да активирате и деактивирате шрифтовете от Google Fonts по същия начин, както и тези, които са инсталирани локално. Можете да ги преглеждате и активирате през интерфейса на приложението.

Преглед на шрифтовете
Страницата за визуализация на шрифта позволява преглед на всички стилове на една страница. В допълнение Fontbase може да генерира страница за преглед със съчетание от различни шрифтове, начертания и стилове.

 

безплатен софтуер за управление на шрифтове

Производителност
Най-впечатляващата характеристика на FontBase е скоростта му на работа – всички операции се случват изключително бързо. Сред тях са добавяне на файлове, генериране на страница за преглед, търсене, дори в библиотеки с хиляди шрифтове.

FontBase се обновява автоматично при публикуване на нова версия. Използването му е безплатно. Платената версия FontBase Awesome се предлага като абонамент или за еднократна покупка. Тя добавя нови възможности като автоматична активация, нов тип изглед при преглед на шрифтовете, подобрено търсене и възможност за преглед на всички глифи на избрания шрифт.

FontBase е безплатно решение за управление на шрифтове, което може да направи активирането и деактивирането им, техния преглед и организация изключително лесни и бързи. Софтуерът е удобен за ползване, има значителни възможности и работата му е изключително бърза.

Можете да го откриете тук.
Източник: fontba.se

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.