FontDoctor вече се продава самостоятелно

1880
FontDoctor вече се продава самостоятелно

Приложението, което досега се продаваше в пакет в Suitcase Fusion вече е наличен като самостоятелен продукт.

FontDoctor

 

Основната функция на FontDoctor е да диагностицира и поправя проблемни шрифтове. От непълни Postscript шрифтове, до досадни повтарящи се гарнитури, FontDoctor постоянно наблюдава и отстранява проблемите, атака че потребителят може да работи без проблеми. Най, новата версия 10 използва функция за автоматично сканиране и може да поставя по карантина проблемни начертания.

Освен, че открива и лекува проблемите, FontDoctor предоставя и актуална информация за шрифтовете на системата. Новата версия има и инструмент за сравняване на шрифтове и може да създава шрифтови библиотеки категоризирани по семейство или автор.

Източник: extensis.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.