FontHaus издадоха ново шрифтово семейство Bank Gothic

2864

FontHaus претендират, че са възродили Bank Gothic за съвременната индустрията. Според тях шрифтът е подходящ за заглавия, текст, за печат или използване на екран, той е лесен за четене и отличаване, многостранен и свеж.

FontHaus, едни от най-големите независими търговци на шрифтове в света обявиха издаването на обновената и с променен дизайн шрифтова гарнитура Bank Gothic. Новото семейство включва шест шрифта, има три дебелини и съответни сбити начертания. Всички шрифтове съдържат изцяло нови редовни букви и умалени главни букви.

Mark Solsburg, изпълнителен директор и основател на FontHaus каза: “Когато започнахме да предлагаме Bank Gothic за първи път в началото на 90-те, той стана популярен, въпреки, че включваше само 4 начертания и имаше единствено главни букви. FontHaus винаги са вярвали, че един ден ще приемат предизвикателството да изградят това семейство с изцяло нови редовни букви, умалени главни букви и обновена пунктуация, нужна за съвременната типография.”

Изцяло новото шрифтово семейство FontHaus Bank Gothic съдържа три начертания с различна дебелина, както в нормален, така и в сбит стил. Всеки шрифт включва над 325 знака, включително главните букви, умалените, главни букви, редовните букви, алтернативните символи и пунктуацията.

FontHaus Bank Gothic

Източник: fonthaus.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.