Masqualero – нов шрифт от Monotype

2200
Masqualero – нов шрифт от Monotype

Шрифтовото семейство Masqualero притежава харизма, неприкрита изтънченост и подобно на едноименната джаз композиция на Miles Davis, повече от едно настроение.

Masqualero – нов шрифт

 

Davis веднъж каза, „Не свири това, което е там, свири това, което го няма.“ Шрифтът е нарисуван от дизайнера на Monotype Jim Ford и е повлиян от исторически модели и тенденции в музиката. Той притежава дизайн, който е агресивно оригинален и с ярък характер.

 

Masqualero – нов шрифт

С шест дебелини, всяка от която със съответния курсив и две допълнителни версии, Stencil и Groove, семейството Masqualero е еднакво подходящо както за огромни, така и за миниатюрни текстове на печат и на екрани. Той изпъква в заглавия и е лесен за четене в дълги текстове. Masqualero е шрифт на крайностите – Ford е отвел най-тънките и най-дебелите начертания до лимита на дизайна. Masqualero Light е гъвкав и рафиниран, а екстра болд начертанието е масивно и харизматично. Това е гарнитура, която може да се използва за издания и дизайн на опаковки, реклама и дори в най-сложните проекти.

 

Masqualero – нов шрифт

Джазовите метафори изобилстват в дизайна на Masqualero. „Усещането за наелектризиращите фънк и рок звуци на Miles са в него,“ казва Ford. „Също така и острите ръбове и искряща, гладка повърхност. Серифите са като фуния на тромпет. Сладката лиричност, тон и чистота на инструмента на Miles може да бъде открита навсякъде. Аз включих най-високото ниво на детайлност, качество и изисканост, на което бях способен – сякаш това наистина беше за Miles. За няколко години това беше моят magnum opus.”
Отделните шрифтове от семейството Masqualero се продават за $49, цената на целият набор е $199.

Източник: blog.fonts.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.