Monotype погълна FontShop

1916
Monotype погълна FontShop

Известната компания за разработка на шрифтове Monotype погълна портала за шрифтове FontShop, заедно с офисите му в Европа и САЩ и германският дистрибутор FontShop AG.

Monotype погълна FontShop

 

В покупката са включени и библиотеката шрифтове на Erik Spiekermann, съосновател на FontFont и известен дизайнер на шрифтове. Президентът и изпълнителен директор на Monotype Doug Shaw и Spiekermann заедно са се заели с интегрирането на бизнес уменията на Monotype и връзките на FontShop с дизайнери на шрифтове и потребители.

Monotype оценява включването на важният германски типографски пазар като огромно предимство. По отношение на крайните клиенти, Monotype заявяват, че ще предложат по-добра селекция, по-добро интегриране и разширени опции за лицензиране на шрифтовете „от екрана до печата.“

Друго притеснение на ентусиастите по отношение на шрифтовете е провеждането на конференциите TYPO, които се провеждат в Европа и САЩ. Monotype планира да продължи да провежда изключително популярните конференции на FontShop. В обозримо бъдеще Erik Spiekermann ще е типографският консултант на Monotype.

Източник: creativepro.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.