TypeDNA ви помага да изберете правилния шрифт

4108

TypeDNA е много повече от обикновен инструмент за управление на шрифтовете – софтуерът улеснява процеса по създаване на дизайн като предлага подходящи шрифтове според изискванията на потребителя.

TypeDNA може да работи самостоятелно, както и да интегрира своите творчески функции и възможности за управление на шрифтовете във Photoshop, Illustrator и InDesign CS5. Приложението помага на дизайнерите да прилагат и разбират шрифтовете и така улесняват избора за правилния шрифт за проектите.

TypeDNA включва инструменти за усъвършенстван анализ на шрифтовете. Всеки от тях може да бъде използван самостоятелно или заедно с останалите, за да осигури изключителни възможности за преглед и избор на гарнитури. TypeDNA има възможност да търси шрифтове, подобни на зададен от потребителя образец – той анализира характеристиките му и предлага списък на подобни начертания.

TypeDNA

Функцията Font Harmony помага на потребителите да избират комбинации от шрифтовете, за да създадат визуално привлекателни проекти. Така дизайнерите могат да си спестят часове работа, а и да получат достъп до много нови възможности. Harmony Body Text предлага варианти за шрифта на основния текст, след като изберете този на заглавията. Harmony Headline прави обратното – предлага опции за заглавието на базата на шрифта за основния текст. Harmony Contrast предлага съвместими шрифтове със стилове, които си контрастират. Harmony Family позволява да комбинирате шрифтове с други начертания от същото семейство.

TypeDNA предлага филтриране на шрифтовете по различни параметри: дебелина на гредите, ширина, видим размер и ъгъл на курсива. Всеки от тях може да се използва самостоятелно или в комбинация с другите.

Функцията SmartChoice помага в намирането на вдъхновение сред колекцията ви от шрифтове, дори тя да съдържа хиляди образци. Той може да ви предложи вариант за шрифт за основния текст, заглавията или и двете. Удобство представляват и различните изгледи на работната среда на програмата. Шрифтовете могат да се разглеждат и под формата на карти, включен е дори „мързелив режим” , който позволява да се облегнете и отпуснете, докато преглеждате шрифтовете си.

TypeDNA

TypeDNA включва и много усъвършенствани инструменти за управление на шрифтове. Сред тях са възможности за сравняване на шрифтове, управляване на инсталацията им, подреждане по семейства, автоматично засичане на серифни/несерифни, скриване на нежеланите шрифтове, организация чрез влачене с мишката, както и много други. Тук можете да видите видеоматериал, който демонстрира работата на програмата като плъгин за Photoshop.

TypeDNA е съвместим с Mac OS 10.5.8 по-нови и Windows (Vista или 7), цената му е 29 американски долара.

Източник: www.typedna.com
Текста написа: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Интернет портал за печатни технологии.