Typegenius улеснява подбора на шрифтове, които си подхождат

1729
Typegenius улеснява подбора на шрифтове, които си подхождат

Typegenius е лесен за работа онлайн инструмент, който предлага на потребителите шрифтове, които се допълват.

Typegenius шрифтове

 

Софтуерът е създаден като част от предизвикателството 20/20 на Muno Creative. Целта е създаване на 20 продукта за 20 седмици. Typegenius е елементарен за употреба. Той използва селекция шрифтове, подбрани от Google и Typekit. Достатъчно е да изберете шрифт, който искате да използвате в печатния си или уеб дизайн и програмата ще намери подходяща гарнитура, с която да го съчетаете.

Typegenius не е лишен и от недостатъци – основният е, че предлага само един подходящ шрифт. Другият проблем, който изпъква е, че поне засега, колекцията шрифтове, с която работи, не е особено внушителна. Можете да го пробвате тук.

Източник: typegenius.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.