Нов плъгин за вграждане на шрифтове – FontSafe

797
Нов плъгин за вграждане на шрифтове – FontSafe

FontSafe е плъгин за Adobe Illustrator, който може да съхранява използваните шрифтове, вградени в самия AI файл. Когато работният файл на Illustrator бъде отворен отново по друго време или място, необходимите шрифтове могат да бъдат извлечени, така че винаги да са налични. FontSafe може да се използва еднакво добре както за архивиране, така и при работа с печатници, когато трябва да сте сигурни, че файлът ви няма липсващи шрифтове.

 

FontSafe

 

Когато отваряте отново за повторно използване години по-късно даден работен файл, шрифтовете използвани в него може вече да не са инсталирани на компютъра, а може вече да не са налични никъде! За разлика от вградената функция Package на Adobe Illustrator, FontSafe работи дори с повечето азиатски шрифтове!

Шрифтовете могат да се вграждат автоматично всеки път, когато запишете вашия файл, или да се добавят ръчно, ако е необходимо. В режим извличане на шрифтовете от файла, панелът FontSafe записва zip архив в същата директория като вашия AI файл. По желание можете да изисквате парола за извличане на архива на шрифта.

Можете да тествате пълната версия с 500 безплатни пробни употреби или да използвате безплатната версия само в режим на извличане на шрифтовете. Лицензите започват от $20 и се продават на половин цена до май 2023 г.

Изтеглете го тук за Mac или Windows, Illustrator CC 2019 до 2023. За повече информация вижте документацията на FontSafe.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.