Adobe планира да направи Photoshop безплатен

688
Adobe планира да направи Photoshop безплатен

Става въпрос за уеб версията на популярния продукт на компанията. От Adobe вече са започнали тестовете на безплатната за ползване уеб версия на Photoshop в Канада, като планират да предложат услугата за всички. От компанията се надяват това да бъде начина да достигнат до повече потребители.

Adobe описват новия план като „freemium“ и в крайна сметка планират да изключат някои от функциите, които ще бъдат достъпни само за потребителите с платени акаунти. Все пак новият freemium план дава достъп до всички основни функции на Photoshop.

 

 Photoshop безплатен

 

Adobe за първи път пуснаха своята уеб версия на Photoshop през октомври, предоставяйки опростена версия на приложението, която може да се използва за основни редакции.  Adobe го определиха като инструмент за сътрудничество между творците и начин на споделяне, обсъждане и дребни корекции преди изображението за придобие завършен вид.

През месеците след това Adobe направиха няколко актуализации на услугата, за да я разширят отвъд използването и само за сътрудничество. Преди потребителят трябваше да сподели документ в мрежата от настолното приложението, а сега всеки абонат на Photoshop може да влезе и да започне нов документ директно в мрежата.

Adobe също така наскоро представи нов невронен филтър (от групата филтри Neural Filter), задвижван от изкуствен интелект, който идва с Photoshop. Новият филтър за „възстановяване на снимки“ може да вземе стара снимка и автоматично да почисти драскотините и да възстанови част от цвета и. Когато се комбинират със съществуващия филтър за оцветяване на Adobe за добавяне на цвят към черно-бели снимки, двата филтъра могат бързо да вдъхнат живот на всяка стара снимка.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.