Създаване на генеративни AI изображения с Freepik Pikaso

691
Създаване на генеративни AI изображения с Freepik Pikaso

Когато през 2019 година колегата Мартин Новев писа в Printguide за разработка на Nvidia, която използва изкуствен интелект, за да превръща скици във фотореалистични пейзажи не подозирах колко бързо ще се развие технологията.

Днес вече можем да създаваме фантастични изображения от нулата с инструменти като Midjourney, Microsoft Bing Image Creator, DALL·E 2, Stable Diffusion, а благодарение на Adobe Firefly можем да генерираме нови елементи в изображенията във Photoshop с просто текстово описание. За създаване обаче на точно това изображение, което искате често се изискват много опити и създаване на различни варианти , преди да достигнете до желания резултат. Само с текстово описание е трудно да се постигне перфектното изображения.

Сега Freepik, който се самоопределя като най-голямата в света платформа за аудио-визуални ресурси, дебютира със своя генеративен изкуствен интелект – Pikaso. Той наистина може да промени правилата на играта.

Уникалният подход на Pikaso е, че използва два прозореца: вие скицирате в единия, а генерираното изображение се появява динамично в другия. Простата рисунка на бряг, кораб, слънце и облак вляво автоматично се превръща в по-изпипаната рисунка вдясно. Резултатът се актуализира в реално време, докато рисувате всяка щриха. Ако резултатът не ви харесва, просто продължете да рисувате или щракнете върху бутона Re-imagine.

 

 Freepik Pikaso

Няма съмнение, че Pikaso представлява огромен скок напред в областта на генеративния изкуствен интелект. Вече не се ограничаваме само до използването на текстови подсказки, а най-накрая можем да използваме всички инструменти, с които разполагаме: скици, снимки и записи от камери на живо, за да ни помогнат да създадем перфектното изображение.

Можете да тествате Pikaso безплатно, като ограничението е до около 10 минути работа с изображения на ден. Премиум абонатите могат да разполагат с до 4000 подобрени изображения всеки ден. Настоящата цена за премиум абонамент за Pikaso е 144 USD/година.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.