Fujifilm показа версия 5.5 на XMF, която е базирана на Adobe Mercury

1384

Последната версия на решението за управление на работен процес XMF според производителя е най-важното обновяване от години насам.

 

fujifilm

 

„Имаше няколко по-значими версии XMF след като го представихме, но това вероятно е най-голямата технологична стъпка от три или четири години насам“, коментира мениджърът на решенията за работен процес на Fujifilm Europe ESBU John Davies. XMF 5.5 използва новата RIP технология на Adobe Mercury, която е част от най-новия Adobe PDF Print Engine (APPE 3). От Fuji казаха, че са работили в близко сътрудничество с Adobe по интеграцията на архитектурата Mercury в XMF 5.5.

 

Сред основните нововъведения в XMF 5.5 са подобрени възможности за работа с персонализирана информация и увеличаване на производителността при работа с цифровите мастиленоструйни преси Fuji Jet Press 720 и 540W. Според Davies, при представянето на XMF през 2007 като първото решение, базирано на APPE, той е поставил начало на нова епоха в цифровите решения за управление на работния процес.

 

„Най-новите цифрови печатни технологии, предимно ролните, създадоха изцяло ново измерение на производителността, скоростта и обработката на данни. Новата архитектура Adobe Mercury RIP позволява на XMF да се адаптира автоматично към задачите в момента.“

 

Той допълни, че XMF 5.5 осигурява „огромна изчислителна мощ“ за „стандартен“ печат, но с възможностите на Mercury за едновременна обработка и динамично балансиране на натоварването версия 5.5 има възможност да се справи с печат на променлива информация с големи количества данни. Най-новата версия включва и нова база данни, потребителите могат да задават приоритет на поръчките. Това позволява на RIP-а автоматично да пренасочва изчислителните си възможности към по-спешните поръчки, докато другите се обработват с по-нисък приоритет.

 

Източник: www.printweek.com

 

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.