Adobe добавя функцията Generative Fill към бета версия на Photoshop

650
Adobe добавя функцията Generative Fill към бета версия на Photoshop

Бета версията на Adobe Photoshop е получила нов AI инструмент, който позволява на потребителите да мащабират изображения, да добавят или премахват обекти с помощта на текстови описания. Функцията се нарича Generative Fill и е изградена върху набора от генеративни AI модели на Firefly за работа с изображения.

 

Generative Fill
Източник на изображението: Adobe

Функцията е подобна на съществуващия Content-Aware Fill инструмент на Photoshop, но дава на потребителя повече творчески възможности. Новата функция не е голяма изненада за създателите на съдържание, които са запознати с базираните на AI инструменти за генериране на изображения на Adobe Firefly, за което писахме преди време в Printguide. Целта на интегрирането на AI технологията в Photoshop ще позволи на Adobe да достигне до по-широка аудитория за продукта.

 

 

 

Много е важно да се отбележи, че Adobe твърдят, че източникът на данни в Firefly се обучава само върху съдържание, което компанията има право да използва, независимо дали става дума за изображения от Adobe Stock, съдържание с отворен лиценз или съдържание без никакви ограничения на авторските права. На теория това означава, че всичко създадено с функцията Generative Fill, трябва да може да се използва за комерсиална употреба, в сравнение с други AI модели.

Generative Fill също поддържа системата Content Credentials, която добавя информация за авторските права на изображенията, преди да бъдат публикувани онлайн, като показва дали съдържанието е създадено или редактирано от AI.

Generative Fill все още не е наличен в пълната версия на Photoshop, но можете да го изпробвате в бета приложението за настолен компютър или като модул в бета версията на Firefly. Adobe казва, че официално ще стартира тази функционалност в Adobe Photoshop през втората половина на 2023 г.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.