GMG представи OpenColor 2.0.6

1295
GMG представи OpenColor 2.0.6

Водещият разработчик и доставчик на софтуер за управление на цветовете GMG представи най-новата версия на OpenColor 2.0.6.

OpenColor 2.0.6

 

Основното подобрение се изразява във възможността за създаване и преглед на цветови многоканални профили в Adobe Photoshop и Packz. Патентованата от компанията технология позволява автоматично калкулиране на спектралните данни и създаване на нови профили въз основа на вградени библиотеки от печатни технологии и типове медии. Софтуерът работи успешно със SPOT библиотеки и цветове.

Независимо дали става въпрос за офсетов, флексо или друга технология на печат, OpenColor 2.0.6 се справя отлично с изчисление от наслагването на 10 и повече слоя мастило при отпечатване един върху друг. Това се постига чрез прилагане на математически модели, предсказващи взаимодействието на мастилото с различните типове медии. Профилите GMG DotProof могат да се използват за печат на SPOT цветове върху специфични субстрати, дори от семейството на металните фолиа.

 

OpenColor 2.0.6

Софтуерът може да бъде интегриран с други разработки на компанията, като GMG ColorProof за създаване на цветни проби и GMG ColorServer за оптимизация на данните при наличие на различни печатни технологии. Сред останалите интересни продукти спадат: GMG InkOptimizer, чрез който може да се редуцира с до 47% разходът на мастило и GMG ProofMedia представялващ портфолио от различни медии за печат.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.gmgcolor.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/