Google пусна свой генератор на изображения

309
Google пусна свой генератор на изображения

Google пусна свой усъвършенстван генератор на изображения с изкуствен интелект Imagen 2, който е достъпен самостоятелно и чрез Bard.

 

Imagen 2

 

Google представи усъвършенствания си генератор на изображения Imagen 2, за който разработчикът твърди, че е изключително реалистичен и не съдържа присъщите на системите за изкуствен интелект артефакти. Системата е достъпна както като част от чатбота Bard, така и като отделна услуга ImageFX в платформата за бета тестване AI Test Kitchen.

Google подобри цялостно Bard: чатботът вече се базира на по-големия езиков модел Gemini Pro, който беше представен още през декември, но досега работеше само за малка част от потребителите. Gemini Pro вече е достъпен навсякъде, където работи Bard, на всички поддържани езици, във всички страни и територии.

Това, с което Bard все още не разполагаше, беше генератор на изображения. В този сегмент компанията изоставаше както от Bing Image Creator, така и от Midjourney. Но с пускането на Imagen 2 силите сякаш се изравниха – тази невронна мрежа вече работи както като част от чатбот, така и като отделна услуга ImageFX. Вярно е, че последната ще изисква регистрация в програмата AI Test Kitchen – заедно с MusicFX, на която Google също е подобрила качеството. ImageFX позволява не само да се генерират реалистични изображения по текстово описание, но и да се редактират, включително да се променя стилът им.

Компанията подчертава, че изображенията, генерирани от ImageFX, се обозначават като генерирани от изкуствен интелект чрез метаданни SynthID и цифрови водни знаци. Ако изображенията се появят при търсене в Google, те също ще бъдат маркирани там като такива.

Imagen 2 предлага най-високо качество на изображенията, налични днес, както и подобрения в проблемни области на системите за преобразуване на текст в изображения, като например изобразяване на реалистични човешки ръце и лица, премахване на разсейващи визуални артефакти, обясни Ели Колинс, вицепрезидент на подразделението DeepMind на Google.

Разработчикът също така увери, че е предприел защитни мерки, които ще попречат на платформата да генерира неподходящо съдържание.

Източник: PCWorld

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.