Graphic inspector 1.0 public beta

1719
Graphic inspector 1.0 public beta

Zevrix Solutions представиха бета версията на новия си софтуер Graphic Inspector. Софтуерът осигурява обширна информация за графичните файлове и помага за намирането на потенциални проблеми, спрямо потребителските настройки на системата.

Graphic Inspector е решение на проблемите за растерни и векторни графични файлове за Mac OS. Програмата е направена да помага на потребителите, които са свързани с печат, уеб, издателска или дигитална фотография. С Graphic Inspector потребителите могат бързо да получават решителна информация за всичките папки и файловете в тях, като по този начин се елиминира нуждата от отварянето и проверяването на всеки файл ръчно. Graphic Inspector показва информация за разширението на файла, резолюцията, цветовия профил, цветовото пространство, съществуващи допълнителни цветове, шрифтове, EXIF data и други атрибути.

Опцията Checkup Presets ще позволява на потребителите бързо да откриват файлове с нежелани атрибути, като по този начин се спестява часове ръчно проверяване, като това спомага за предотвратяването на скъпо струващи грешки. Например, потребителите могат да посочат на Graphic Inspector да предупреждава за файлове, на които цветовото пространство е RGB, формат .jpeg, резолюцията е под 200 dpi и  ICC профилът няма „USWebCoated“.

Graphic Inspector 1.0 public beta може да бъде свалена от сайта на Zevrix Solutions 
Graphic Inspector 1.0 public beta е за сега само за Mac OS X 10.4.2 или по-висока версия.

Източник: www.designertoday.com

Интернет портал за печатни технологии.