Gravit Designer 3.1 – безплатно решение за дизайн и предпечат

1517
Gravit Designer 3.1 – безплатно решение за дизайн и предпечат

Новият Gravit Designer е облачно решение за дизайн. То е лесно за употреба, безплатно и има онлайн и настолна версия, както и приложения за мобилни устройства. Приложението предлага шаблони за различни продукти.

Gravit Designer 3.1

Gravit Cloud
Новата облачна услуга означава, че Gravit Designer е наличен за всеки, независимо от системата, която използва или местоположението му. Можете да качите дизайна си в облака и да го отворите на всяка платформа (Mac или Windows). Ако сте имали акаунт на gravit.io, в него можете да видите всички дизайни, които сте създали досега. Можете и да ги организирате в папки, да промените подреждането им и да ги триете.

Ако нямате акаунт, достатъчно е да създадете такъв, за да започнете работа. Можете да откриете пълната функционалност в менюто “File”. Можете да прецените дали да създадете файла онлайн или на харддиска си с командите “Save to Cloud…” или “Save”. Можете и да включвате или изключвате синхронизацията на файловете в облака.

 

Gravit Designer 3.1

Gravit Designer 3.1 е лесен за употреба и има интуитивни инструменти за работа с векторни обекти и текст. Налице е и библиотека с ефекти. Това е съчетано с лесен за употреба интерфейс. Онлайн версията поддържа Google Fonts. Приложението позволява експорт в PDF с качество за печат, CMYK цветово пространство и резолюция на растерните обекти, зададена от потребителя. Gravit Designer 3.1 предлага и библиотека с шаблони за подготовка на файлове за печат, социални медии и други цели. Полезни са и библиотеките с векторни изображения и форми, които можете да вграждате в дизайните си директно в интерфейса на Gravit Designer 3.1.

Приложението поддържа работа в слоеве и многостранични документи, мастър страници и наддаване. То предлага лесен, удобен начин за подготовка на файлове за печат. Можете да започнете да го използвате тук.

Източник: designer.gravit.io
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.