Софтуерна среда за корекция на цветовете GrossGrade

88
Софтуерна среда за корекция на цветовете GrossGrade

GrossGrade е софтуерна среда за корекция и градация на цветовете на изображения. Приложението дава възможност да избирате и използвате различни инструменти за корекция на цветовете (модули) от все по-разширяващата се библиотека. Освен това, средата позволява да създавате собствени инструменти или да модифицирате съществуващите. Това позволява да се справите с голям брой задачи, свързани с анализ, корекция на цветовете, калибриране, както и др. нестандартни задачи.

 

GrossGrade

 

GrossGrade не е графичен редактор, който да предлага на потребителите функции за ретуширане или композиране. Програмата работи само с настройки на цветовете, което означава, че начинът за обработка на изображението се основава на изолиран цветен превод, при който всеки получен цвят на пиксела зависи от оригиналния цвят на същия пиксел и остава незасегнат от никакви други пиксели. Софтуерът обаче разполага и с няколко вида инструменти за създаване на маски, които позволяват локално коригиране на фрагменти от изображения. Разгледайте видеото тук, за да придобиете по ясна представа от приложението:

 

 

В този момент GrossGrade работи като самостоятелно приложение, но за в бъдеще разработчиците планират да създадат плъгини за няколко приложения, като Adobe Photoshop, Adobe Premiere и др. Работи само под Windows, но се очаква скоро и версия за Mac OS. За сега приложението работи само със статични изображения, но скоро ще може да се прилага и на видео.

GrossGrade разполагат и с Facebook група.

Повече информация на grossgrade.com

Интернет портал за печатни технологии.