HumanEye предлагат софтуер за създаване на лентикулярни проекти

1934

HumanEyes Technologies са създали няколко лентикулярни решения, които могат да отговорят на всички нужди на графичната индустрия, от фотографията, през дизайна до печата

HumanEyes Capture3D
HumanEyes Capture3D е софтуер, предназначен за фотографи, чрез който е възможно бързо и лесно изграждане на триизмерен фотографски проект, чрез използване на голям брой кадри, заснети за целта. Ето как става:

 1. Нагласете сцената за снимките. За начало, имате нужда от цифрова камера и статив. След това, трябва да поставите отправни точки. Те ще засилят ефекта на дълбочина на 3D изображението. За целта може да се използва линейна перспектива, осветление, повърхност, цветове и относителните размери на предметите. Светлината трябва да бъде настроена като за всекидневна двуизмерна фотография, с малки изменения и специално внимание.
 2. Направете поредица снимки. Броят кадри, от който имате нужда е променлив, но за най-добри резултати HumanEyes препоръчват приблизително по една снимка за всеки градус от сцената. Всеки кадър допринася за качеството на крайния резултат. Затова, колкото повече имате, толкова по-реалистично ще е усещането за дълбочина в крайния продукт.
 3. Обработете снимките с HumanEyes Capture3D. След като качите поредицата кадри в HumanEyes Capture3D, трябва да определите работната зона, паралакса (видимото изместване на положението на наблюдавания обект) и конвергентната точка. След това изображението ви е готово за пробен отпечатък.

HumanEyes Creative3D
HumanEyes Creative3D е решение, предназначено за графични дизайнери, което им дава контрол над процеса на създаване на лентикулярен дизайн. Софтуерът превръща двуизмерни снимки в триизмерни проекти. Начинът на работа с него е следният:

 1. Отворете произволно двуизмерно изображение в JPEG, TIFF или PSD формат, или направете собствена снимка с обикновен цифров фотоапарат.
 2. Използвайте някой от специализираните инструменти, за разделите снимката на няколко слоя. След това попълнете празнините във фона с инструмента за рисуване.
 3. Добавете ефекта, който искате да приложите на изображението: 3D, анимация, прескачане и/или увеличаване.
 4. Отпечатайте изображение за преглед.

HumanEyes Producer3D
HumanEyes Producer3D е цялостно решение за лентикулярен работен процес, предназначено за печатници. Creative3D и Capture3D позволяват единствено създаване на пробни отпечатъци с малки размери, за реално производство е нужно да се използва Producer3D.
Той включва три модула: HumanEyes Capture3D, HumanEyes Creative3D, и HumanEyes Producer3D. Чрез тях офсетовите и цифрови печатници имат всичко необходимо, за да произвеждат лентикулярни продукти. Работата с него протича по следния начин:

 1. Подгответе проекта за печат. След като изображението е създадено чрез Humaneyes Creative3D, отворете го с HumanEyes Producer3D. Той предлага гама стандартни инструменти за предпечат, които отговарят на изискванията на лентикулярния печат опозволяват на печатниците да го интегрират в работния си процес. На този етап можете да позиционирате и размножите изображенията в печатната форма, както и да добавите марки за печат и да създадете шаблони за всичко това. Разбира се, има възможност и за печат на изображения, генерирани чрез Creative3D.
 2. Преплетете изображенията си. Функцията Interlace генерира изгледи на проекта ви, всеки от които се различава леко от останалите и след това ги сглобява. Когато натиснете бутона Interlace, софтуера ще обедини в едно изображение тънки ленти от всеки от изгледите и ще ги оптимизира за конкретния вид лещи. Лентикулярното ви изображение е готово за печат.
 3. В последния етап можете да настроите проекта си спрямо типа лещи, които ще използвате, както и да го разделите на части, в случай, че е по-голям от размера на печатаемото поле. HumanEyes Producer3D позволява да го отпечатате проектите си по три различни начина:
 • Отпечатайте изображението и го залепете върху лещите
 • Отпечатайте изображението директно върху лещите
 • Използвайте функцията на HumanEyes Producer3D LensFree, за да го отпечатате директно върху стъкло или акрил.

Източник: humaneyes.com
Текста написа: Мартин Новев

Вижте какво е лентукулярен печат.

Интернет портал за печатни технологии.