iC3D – Реалистични визуализации и анимации на опаковки

1315
iC3D – Реалистични визуализации и анимации на опаковки

Дизайнът на опаковки на потребителски продукти сам по себе си е парадокс – съвкупност от отделно разработени, но взаимно свързани елементи.

Той обединява създаване на привличаща визия, предаване на важна информация, ефикасна комуникация между дизайн и клиент, доказани функционалност и устойчивост за пазара. За щастие, вече не е необходимо да губите време „разказвайки“ на своя екип как си представяте дадена опаковка. Новото поколение софтуер iC3D създава реалистични дигитални визуализации, позволяващи бизнес растеж и по-ефикасна комуникация с клиента.

Реалистични визуализации и анимации на опаковки

 

iC3D e пълнофункционален софтуерен пакет за дизайн, който позволява генериране в реално време на реалистични 3D визуализации на всякакъв тип опаковки, включително картонени опаковки, етикети, гъвкави опаковки, бутилки, термосвиваеми фолиа, визуализация на опаковките в търговските обекти и анимация на клиентското изживяване и интеракция с опаковката.

Визуализацията е ключоваВизуализацията е ключова
Независимо дали става въпрос за дизайн на опаковка от картон, стъкло, алуминий или гъвкави опаковки, iC3D изработва бързи, точни и фотореалистични 3D визуализации и прототипи за кратко време. Софтуерът дава възможност за точно възпроизвеждане на ефектите от хиперреалистични материали и техники, както и защитни елементи, затворени елементи, уплътнения и закопчавания, можете дори да направите по поръчка своя собствена форма на продукт и да я визуализирате в точката на продажба.

Дизайн, който продава
Нека не забравяме, че опаковката трябва да „пасне“ на рафта в магазина. Тя трябва да бъде практична, достъпна, ефикасна както за транспортиране, така и при излагане, а също така и екологична и законосъобразна. Едновременно с това тя трябва да се откроява, работейки като инструмент за продажба. Ефектният дизайн, който привлича окото, лесно ще спре потребителя и ще го накара да направи своя избор. Трудно обаче се намира баланса между тази ефектност и функциите на една здрава опаковка.

Пътеките в търговските обекти са като много претъпкани улици – с много хора, знаци, рафтове и други разсейващи фактори. За да бъде забелязана опаковката, тя трябва визуално да се откроява. Това не означава крещяща или неприятна, а по-скоро привличаща окото чрез използването на различни цветове, други елементи и цялостното и позициониране сред другите опаковки на рафта.

Комуникация в процеса
Практически елементите на опаковката за напасване и открояващите компоненти на дизайна не могат да бъдат напълно оценени, ако се разглеждат само като обикновени произведения на изкуството. Дори квалифицираният дизайнер на опаковки да може да си представи как продуктът ще стои изложен в магазина, други членове на екипа може би не могат. Точно тук се намесва виртуалното 3D моделиране и то е от съществено значение.

За щастие инструменти като iC3D правят тази стъпка лесна. Работейки с обикновен Illustrator или PDF дизайн, операторът има възможност да предвиди къде ще се получат изкривявания, автоматично премахвайки извивките или деформацията.

Собствениците на марки, производители, дизайнери и маркетингови агенции, вече ще имат нужния инструмент, с който да намалят разходите и времето за одобрения. Благодарение на 3D дигиталните макети, които създават чрез iC3D, те ни позволяват да видим опаковката от всякакъв ъгъл.

Ненадмината функционалност
iC3D Suite включва широка гама от модели на опаковки и шаблони за моделиране, които могат да се редактират, а с помощта на уникалната функция Shape Modeller могат да се създават всякакъв тип асиметрични модели на парфюмерийни бутилки, спрейове, пулверизатори, туби и отливки. Комплексните свивания, които могат да отнемат часове, за да бъдат симулирани в конкурентен софтуер, тук отнемат само няколко минути. Специалните ефекти като метални фолиа и ефектни изображения се визуализират точно на екрана, а пряката връзка с Adobe Illustrator осигурява безпроблемната комуникация между дизайна и 3D модела в реално време. Фотореализмът в iC3D Suite се пренася на следващо ниво с функции като оклузия на околната среда, сенки и отражения (с висококачествен преглед на живо), което отстранява нуждата от последваща фото обработка на макетите.

 

Ненадмината функционалност опаковки

Справяйки се с невероятно предизвикателна процедура, iC3D SmartShrink™ е разработен да визуализира бързо и точно как ще се изкриви дизайнът при свиване, когато бъде приложен към 3D модели. Тази техника не изисква специални умения за структурно проектиране от специалист по опаковки и технически познания за производството, за да се установи как ще се приложи в крайна сметка свиването.

Дилемата при преглед и одобрение

Последното предизвикателство преди финала за дигиталния графичен дизайн е процесът на преглед и окончателно одобрение. Финалните проби са ключов елемент от процеса. Повечето купувачи на печатни материали очакват да видят физическа мостра преди да дадат окончателното си одобрение. Това е труден за преодоляване навик. Печатът създава физически продукт, който наистина искаме да видим и докоснем, преди да похарчим пари.

Проблемът в тази ситуация е, че отнема време и е по-скъпо да се изработи прототип в реални размери, отколкото да се отпечата мостра на цветната страница. За разлика от това, 3D визуализацията създава финални проби на по-достъпна цена и в изключително кратък срок. Виртуалният подход включва повече от добро управление на цветовете, а и технологията позволява на всички заинтересовани страни да участват.

Възможности за споделяне
iC3D предоставя на клиентите бързо визуализиране, точност на свиванията и корекции на дизайните за свиваеми опаковки върху един или множество обекти, така че те да бъдат готови за производство. След като 3D моделът е готов, потребителят може да го запази като висококачествено изображение или триизмерен PDF файл и да го отпечата като 2D проба. Също, може без проблем да го изработи чрез някой от разпространените модели 3D принтери.

Напълно естествено е проектите да бъдат споделяни чрез съвременните методи за комуникация. Размяната на файлове може да става вътре офисно или с клиенти чрез e-mail, анимирани клипчета или безплатното приложение за разглеждане на iC3D проекти. Това прави сътрудничеството бързо, лесно и приятно. В крайна сметка, функцията на всеки иновативен софтуер е да спомага на бизнеса и да улеснява работните процеси.

Можете да разберете повече за софтуера iC3D на 23.11.2017 г. по време на специализираното събитие GED Insights с iC3D, организирано от ГЕД.
GED Insights са серия от разнообразни събития, насочени към разпространение на ноу-хау от полиграфията. На изданието GED Insights с iC3D ще можете да видите демонстрация на продукта, както и да зададете своите въпроси във връзка с функционалностите и приложенията му.

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

регистрация GED Insights с iC3D


За ГЕД

ГЕД ООД е семейна фирма с професионално управление, която предоставя широка гама от решения на своите клиенти.  ГЕД ООД се стреми да предлага иновативни и продуктивни технологии и продукти на компании, които са сред пазарните лидери в печатната индустрия. Личното и индивидуално отношение на ГЕД към нейните клиенти гарантира, че предоставените услуги отговарят на специфичните нужди и потребности на всеки един тях. Част от предлаганите услуги са дистрибуция на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия, инсталация, гаранционна и следгаранционна поддръжка, както и дизайн и професионален предпечат. Пълното портфолио на фирмата можете да намерите на интернет страницата.

За повече информация за ГЕД ООД, следвайте GED ltd. в Twitter на @GEDcompany, следвайте YouTube канала GED Ltd. или харесайте Facebook страницата GED CORPORATE PAGE.

Интернет портал за печатни технологии.