ID Util за macOS от Мarkzware

1023
ID Util за macOS от Мarkzware

ID Util е безплатно самостоятелно приложение за macOS, което позволява преглед на InDesign файлове, текст, който се съдържа в тях, изображения и използвани шрифтове. Можете и да записвате файлове за преглед и текст към стандартни формати.

ID Util за macOS от Мarkzware

 

Преглед на страници
Поддръжката на преглед на страници работи с InDesign, IDML, и InCopy файлове (от CS2 до CC 2019). По подразбиране, Adobe InDesign съхранява изображения за преглед на първите три страници със средна резолюция. Можете да модифицирате настройките на InDesign, за да ги запазите с висока резолюция, за по-добър преглед.

С ID Util может да преглеждате изброените типове файлове без да се налага да имате Adobe софтуер на компютъра си. Можете да запишете изображения за преглед като PNG, JPG или PDF файлове. Можете да ги споделите с колеги, които нямат InDesign.

Бърз преглед в InDesign, IDML и InCopy
Можете да преглеждате документи във всеки прозорец във Finder, с натискане на клавиша за интервал. Можете да включите и малки изображения за преглед (thumbnail), от настройките на ID Uti, които да виждате във всеки прозорец на Finder.

Преглед и експорт на текст със стилове
ID Util ви позволява достъп до текстовото съдържание на InDesign файлове (CS2 – CC 2019). Можете да запишете файлове в RTF, TXT, или HTML, или да ги изберете и копирате директно от прозореца за преглед.

Източник: markzware.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.