InBar – скрипт за създаване на колонни диаграми

1660
InBar – скрипт за създаване на колонни диаграми

Безплатният скрипт в бета версия е предназначен за създаване на колонни диаграми директно в InDesign.

Всеки, на който му се е налагало да работи с диаграми в InDesign знае, че те по-често се генерират във външни софтуери и ако се наложи следваща корекция това усложнява и забавя процеса на създаване на документите. Точно в този момент, в помощ на работещите с InDesign идва безплатния скрипт InBar.

 

InBar за InDesign

С помощта на InBar можете да създавате колонни диаграми директно в InDesign, като директно копирате данните от Excel или ги въведете ръчно в съответното поле. При генерирането на диаграмите, автоматично се създават всички необходими обектни и параграфни стилове за бързо и лесно оформяне на диаграмите. 

Вижте видето за инсталация и работа със скрипа InBar:

За да се възползвате от скрипта е необходимо да изпратите имейл, на който в последствие ще получите код за активация и линк за изтегляне. В архива заедно със скрипта ще получите и подробни инструкции за инсталацията и използването му.

 

InBar за InDesign

Текущата бета версия на InBar е 1.2. Тя е безплатна и пълнофункционална за използване в лимитиран диапазон от време. Предстои разширяване на функционалностите и създаване на Pro версия. Разработката на скрипта е изцяло дело на Антон Петров, специалист предпечатна подготовка, лектор и разработчик.

 

InBar за InDesign

Обратната връзка на потребителите на скрипта е от голямо значение, затова споделяйте вашите впечатления, коментари и препоръки на фейсбук страницата. Там можете да следите за новите версии, както и за скриптовете за други видове диаграми.

За заявка за бета версията на скрипта изпращайте имейл на: inbar.scripts@gmail.com

Facebook страницата на разработчика.

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.