INDDRecovery възстановява повредени InDesign файлове

1282
INDDRecovery възстановява повредени InDesign файлове

INDDRecovery е решение, което помага на потребителите да спасят документи в InDesign, които не могат да бъдат възстановени автоматично.

INDDRecovery възстановява повредени InDesign файлове

 

Актуалната версия на програмата проверява целостта на блок структурата на документа и я коригира. В някои случаи това ви позволява да ремонтирате файл, който InDesign не може да отвори и показва код за грешка (Error code:5).

Метода на действие на програмата е следният: indd файлът е база данни, в която всеки запис е блок с размер 0x1000. Блоковете могат да бъдат разпръснати на произволни места в базата данни, но всеки от тях има свой тип, номер и контролна сума. Обикновено, файлът съдържа поне две копия на документа. Ако целостта на едното копие е нарушена, InDesign извлича другото от файла.

Някои блокове, обаче, нямат дубликати в базата данни, затова, ако в някои от тях има повреда, InDesign генерира reading error: 5 и не се опитва да отвори файла, дори грешката да е маловажна и да не води до сериозни последици за файла. Затова много файлове, които системата на InDesign за автоматично възстановяване смята за безнадеждни, могат да бъдат възстановени чрез коригиране на структурата на базата данни.

Разбира се, INDDRecovery не може да елиминира проблема напълно, затова, ако структурата на документа е повредена сериозно, възстановеният файл така или иначе няма да се отвори. Междувременно дори е възможно InDesign да блокира или забие.

Интерфейсът на програмата е лесен за употреба. Цъкнете бутонът Recover и ще се появи диалогов прозорец за избрания indd файл. След възстановяването файл, наречен Recover.indd, който съдържа коригирана версия ще се появи в директорията и Notepad ще се отвори log файл, който показва блок структурата на indd файла и всички отстранени проблеми. Програмата има и функция за преглед и експорт на текста, който се съдържа в indd файла (с бутона Export text).

Можете да свалите програмата оттук.

Източник: www.kasyan.ho.com.ua
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.