Станете независими и формулирайте сами цветове с X-Rite InkFormulation

278
Станете независими и формулирайте сами цветове с X-Rite InkFormulation

Софтуерът InkFormulation от X-Rite ви позволява да намалите значително склада си с мастила и да постигате цветовете си цели, като формулирате мастила за печат по различни цветови модели, международни системи и стандарти.

X-Rite InkFormulation е водещо решение за формулиране на цветове за офсетов, флексо, дълбок и сито печат, което можете да намерите в портфолиото на фирма ГЕД.

Независимо дали печатате етикети, гъвкави или картонени опаковки, Ink Formulation може да преобрази вашето производство и да намали вашите разходи.

 

InkFormulation от X-Rite

 

Най-често компаниите, които имат интерес към X-Rite InkFormulation:

 • искат да могат да формулират и забъркват своите мастила бързо и лесно без да чакат доставки от външни партньори;
 • имат голям склад с остатъчни мастила, които използват рядко и искат да намалят за да спестят разходи;
 • искат да могат да печатат цветове с голяма точност, вземайки предвид различните цветове на печатните материали;
 • работят или искат да работят с международни компании, които не работят по системата на Pantone, а комуникират своите цели като CxF файлове;
 • искат да могат да работят с различни доставчици на мастила, които могат да им предоставят своите библиотеки и формули за постигане на цветове.

Какво представлява X-Rite InkFormulation

InkFormulation е софтуер за смесване на мастила, който ви дава точни и повторяеми формули за създаване на цветове за офсетов печат, флексопечат, дълбок печат и ситопечат.

Благодарение на уникалния математически алгоритъм и знанието и опита на X-Rite относно цветовете и тяхното управление, получавате точни инструкции какво количество трябва да смесите от кои цветове, за да постигнете крайната цел.

InkFormulation предлага различни варианти за формулиране на цвета, като взема предвид наличните мастила, печатния процес, осветлението, цената на мастилата и пигментите, както и броя компоненти. По този начин имате възможност да изберете оптималната формула, която изпълнява вашите цели.
Можете също така да експериментирате с всяка формула като добавяте, премахвате или замествате компоненти и получавате в реално време анализ и предвиждане как това ще се отрази на dE (Delta E) на крайния резултат.

Всички използвани и одобрени формули се запазват в софтуера и могат да се извикат по всяко време, така че да получите точни и повторяеми резултати.

InkFormulation може да се използва самостоятелно и да работите с ръчно смесване или да интегрирате софтуера с автоматична система за смесване на мастилата.

Интерфейсът на софтуера е лесен за използване, като в повечето дейности води потребителя през последователни стъпки. Всички функции са подредени в тематични менюта, което намалява нуждата от сложно обучение или специфична подготовка.

Защо X-Rite Ink Formulation е правилното решение за всяка компания, която печата с формулирани мастила?

InkFormulation е страхотно решение за всяка компания, която търси самостоятелност, спестяване на разходите и постигане на своите цели. Софтуерът е ключов елемент в цветовия работен поток и е основополагащ за преминаването на по-горни нива на цветовото управление във всяка компания.

Ето само някои от основните предимства на InkFormulation:

 • Управление на остатъчен склад с мастила – можете да използвате мастилата от вашия остатъчен склад като основа за постигането на нови цветове. Във времето това ще намали значително мастилата, които имате на склад и ще оптимизира вашите разходи, както и количеството ресурси, които не се използват.
 • Работа с библиотеки на вашите доставчици – голяма част от производителите на мастила използват Ink Formulation като основен софтуер, с който създават своите формули. Това означава, че те могат да ви предоставят своите формули и библиотеки, така че да можете да формулирате цветове от техните основи директно без да правите излишни тестове.
 • Постигане на правилни цветове на различни основи – софтуерът комбинира цвета на основата, на която ще печатате с прозрачността на всяко мастило, което ще използвате и създава формула, която коменсира вариациите и по този начин постигате близки цветове при различни печатни условия.
 • Възможност за формулиране на мастила по Pantone или по цветова цел – ако имате цвят, за който нямате информация или клиент, който не използва Pantone, ще можете да използвате InkFormulation за да може бързо и лесно да постигнете цветовете.
 • Интеграция с други решения на X-Rite – InkFormulation може да се интегрира с PantoneLIVE цветови библиотеки и други решения за контрол на цветовте на X-Rite. По този начин можете да връщате информация от производството обратно към стаята за формулиране на мастила и да подобрявате крайния резултат. Всичко се запазва и стандартизира, за да се използва отново и да се намалят ръчните операции.

Как можете да използвате InkFormulation

Всъщност използването на InkFormulation е много лесно и не се нуждаете от голяма първоначалната инвестиция, за да започнете да формулирате и смесвате своите мастила.

Единственото, от което се нуждаете, за да започнете е софтуера, поддържан спектрофотометър и точна везна. InkFormulation ще насочва стъпка по стъпка и ще ви даде точни насоки колко мастило трябва да добавите от всеки вид, за да получите крайния резултат.

 

InkFormulation

 

В последствие можете да разширите своите възможности, като добавите инструменти за тест в контролирана среда – по своята същност това са малки цветопечатни, цветопробни машини, които симулират реалния печат. По този начин ще можете да проверите дали мастилото, което сте забъркали отговаря на вашите очаквания.

Ако забърквате големи количества мастила и имат малко на брой серии можете да закупите система за автоматично смесване. Формулите от InkFormulation се изпращат към системата, която автоматично добавя всички компоненти и ги забърква.

InkFormulation може да стане част от цветовия работен поток на вашата компания, като се свърже с други софтуери за проверка и контрол на качеството на цветовете. По този начин се изгражда затворен цикъл, в който формулирате мастила, печатате ги и получавате обратна информация в стаята за мастила, за да се направят корекции, ако е нуждно.

Всичко това означава, че можете да закупите InkFormulation без да губите от неговата функционалност и след това да разраствате целия процес когато прецените, че е правилният момент за вас.

Как можете да закупите Ink Formulation

Софтуерът се предлага в три различни пакета, които се различават по своите функции и обхват на възможности.

 • Ink Formulation Manufacturer – най-широкият пакет, който съдържа всички възможности за формулиране на мастила, но също така и за управление на пигменти и асортименти за създаването им. Предимно се използва от производители на мастила, но също така и от някои производства, които формулират цветове и покрития с по-широки приложения от печата.
 • Ink Formulation Printer Pro – най-разпространеният сред печатниците пакет, който покрива основните нужди за формулирането на мастила и може да работи с асортименти на вашите доставчици на мастила, като позволява на печатницата пълна независимост във формулирането и сместването на своите мастила.
 • Ink Formulation Basic – предлага само основни функции и е по-скоро за формулиране на мастила без да се вземат предвид печатните условия и без възможност да се използва остатъчни мастила.

Предлага се и онлайн версия на софтуера, който е подходящ за компании, които имат много локации или искат да могат да формулират мастила на много места с централно управление.

InkFormulation е достъпно решение, което ще донесе директно ползи във вашето производство. Можете да го закупите като еднократна инвестиция и актуалната версия ще остане ваша собственост, която можете да амортизирате.

За повече информация:
Научете повече и изпратете запитване в страницата на продукта;
Свържете се с ГЕД на sales@gedbg.com, ако имате нужда от консултация или персонална оферта, така че да започнете да оптимизирате своя склад с мастила още от първия ден.

За X-Rite
Компанията предлага някои от най-добрите и разпространени софтуери за работа с цветове и мастила, които се използват от компании със всякакви размери и технологии за да могат да постигат своите цели и да спестяват разходи от всяка поръчка.

За ГЕД
Предлагаме редица софтуери, инструменти и решения, които са насочени в сърцето на печатната индустрия – постигането на точни цветове с ниски разходи и спестяване на време. Нашият богат професионален опит ви дава възможност да постигнете възвращаемост на вашата инвестиция и да получите ползите от нея на по-ранен етап.

Интернет портал за печатни технологии.