Inkscape 1.0

121
Inkscape 1.0

По-гладка работа, HiDPI поддръжка, нови и подобрени Live Path Effects, истинска поддръжка на macOS и много други.

Inkscape 1.0

След повече от три години усилена работа на разработчици, безплатният софтуер за векторна обработка най-накрая стартира дългоочакваната 1.0 версия. През последните години малко пренебрегвахме новините около Inkscape, но около него са се случили много неща. Софтуерът се разработва от екип от доброволци от целия свят с много сърце и усилия. Inkscape 1.0 е преведен на 20 езика, което го прави широко достъпен.

Всичко за нововъведенията можете да видите във видето тук.


 

Inkscape 1.0 можете да изтеглите и използвате напълно безплатно за Linux, Windows и macOS. Разгледайте и широкия набор от допълнения, които са специално подготвени за него тук.

Неща, които може би не знаете за Inkscape са, че той поддържа CMYK, може да отваря файлове в cdr формат, голяма част от разработката му е подпомогната от Google и др. Вижте още новости за Inkscape, за които сме писали в Printguide

Повече за новата версия вижте тук.

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.