InkScribe превръща прецизното рисуване в разходка в парка

1720

InkScribe е плъгин за Adobe Illustrator, който разширява и улеснява възможностите за рисуване с криви на Безие в приложението.

InkScribe

Според компанията Astute Graphics продуктът ѝ InkScribe може да помогне на потребителите да се концентрират върху творческия процес, вместо да се учат да работят с Pen Tool. Той дава възможност за по-бърза и свободна работа при рисуване на векторни изображения. InkScribe е плъгин Illustrator, който е предназначен за бързо лесно и интелигентно създаване и обработка на криви на Безие.

InkScribe позволява лесна промяна на формата на различни елементи, например превръщане на прави линии в криви. Само с влачене с мишката можете да превърнете правите линии в криви. Това може да стане и като цъкнете върху векторна пътечка и влачите с мишката, за да промените формата ѝ.

Друга полезна функция на InkScribe е възможността за лесно и бързо превръщане на точки с ъгли в точки, в които кривите преминават плавно. Според Astute Graphics тази възможност пести време в началните фази на създаването на дизайна.

InkScribe включва още много функции, които улесняват работата с Illustrator. Сред тях са интелигентно премахване на точки, възможност за лесно поставяне на точки на предварително зададено разстояние и с определен ъгъл, автоматично затваряне на форми и други. Сред силните страни на плъгина е и възможността за настройване на начина му на работа спрямо желанието на потребителя.

Можете да видите видеодемонстрация на действието на InkScribe тук:

Можете да свалите 14 дневна пробна версия оттук.
Източник: astutegraphics.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.