LinkOptimizer 4 за InDesign вече има публична бета версия

1855

LinkOptimizer позволява на потребителите на InDesign да оптимизират работата си в програмата като съкращава времето за подготовка на файлове за печат, намалява размера на документа и автоматизира обработката на изображения.

Новата версия включва 20 нови функции, включително презаписване на изображения от един формат в друг, повишаване на разделителната способност, преглед на връзките и оптимизиране на няколко документа със сходен дизайн едновременно. Zevrix Solutions издаде публичната бета версия на LinkOptimizer. Тя е предвестник на значителното обновяване на софтуера за оптимизиране на връзките в документи от Adobe InDesign job. LinkOptimizer може значително да улесни работните процеси в печатници, предпечатни студиа, рекламни агенции.

В основата на функционалността на LinkOptimizer е възможността му да намлява размера на свързаните изображения като ги скалира и намалява резолюцията им във Photoshop съобразно размерите, зададеби в InDesign. В добавка, софтуерът автоматизира преобразуването на изображенията от едно цветово пространство в друго, изострянето им и сливането на слоеве.


Публичната бета версия на LinkOptimizer 4 е предварителна и е предназначена само за изпробване. Актуалната версия на програмата е LinkOptimizer От сайта на производителя zevrix.com,може да се свали тестова версия. LinkOptimizer е наличен за Mac OS X 10.4.2 и по-високи версии и работи с Adobe InDesign CS-CS4.

Източник: zevrix.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.