Lucidpress – ново приложение за подготовка на публикации за печат и интернет

1774

Компанията Lucid Software работи върху ново приложение за оформление на документи както за печат, така и за цифрови устройства.

LucidpressLucid Software са авторите на популярното мрежово приложение за създаване на диаграми Lucidchart. В момента новият им проект Lucidpress е в процес на предварителни тестове. За ограничено време той може да се свали и използва безплатно. Целта му е да заеме нишата между относително сложни за работа и скъпи приложения (като InDesign) и програми, които нямат необходимите професионални инструменти за дизайн и оформление.

Lucidpress залага на интуитивна работна среда с влачене и пускане и удобни инструменти за създаване на професионално изглеждащо съдържание за печат или публикуване в интернет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Можете да видите Lucidpress в действие в този видеоматериал:

Можете да научите повече и да пробвате приложението тук.

Източник: lucidpress.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.