Обработка на снимки с изкуствен интелект

117
Обработка на снимки с изкуствен интелект

Изкуственият интелект навлиза във все повече области. Тази иновация няма как да подмине печатния и рекламен бранш и софтуерите, които се използват в тях. Luminar AI, разработен от Skylum е иновативен продукт за обработка на снимки. Той е първи по рода си, базиран изцяло на изкуствен интелект.

 

Luminar AI

 

През последните години Luminar завзема територии във фотообработката, запазени за продуктите на Adobe. Новият Luminar AI си поставя за цел да бъде автоматизирана версия на Photoshop, която да коригира снимките вместо вас. От компанията са включили около дузина интелигентни функции. Част от тях служат за: подобряване на композицията, замяна на небето с правилно осветяване на целия кадър, манипулации върху лицата и телата при портретите. Чрез налични темплейти могат да се постигат добре познатите резултати от филтрите в Instagram.

 

Luminar AI

 

Функцията за смяна на небе работи на принципа с предварително готови шаблони, достъпни в библиотека. Те могат да бъдат приложени с няколко клика. Добавена е и възможност, наречена Augmented Sky AI, която позволява вмъкване на птици, самолети и балони в небето. Тя все още не е толкова реалистична, колкото се предполага, че трябва да бъде. Чрез Sky Enhancer AI бихте могли да засилите възприятието на небето. Функциите за ретуш в портретите са Body AI, Iris AI, Face AI и Skin AI. Според Skylum чрез тях се съкращава многократно времето за тези операции. Както вероятно сте се досетили от имената, чрез две от тях може да коригирате формите на всяко лице и тяло.

 

 

Идеята е чрез Luminar AI да се помогне, както на начинаещите в подобряването на техните снимки, така и на професионалистите, които ще ускорят процеса си на работа. Софтуерът е достъпен за Windows и Mac OS, като цените започват от 79 евро.

Източник: skylum.com

Интернет портал за печатни технологии.