MadCap Flare – решение за създаване на ръководства и каталози

993
MadCap Flare – решение за създаване на ръководства и каталози

Приложението интегрира процесът по създаване и управление на техническа, и продуктова документация и я прави достъпна в различни форми, на различни носители и езици.

MadCap Flare

 

Flare е приложение за оформление на техническа, медицинска документация, ръководства за употреба и поддръжка. Това може да стане като PDF документация, както и в интерактивен или печатен вид. Интеграцията на целия процес в едно приложение позволява на потребителите достъп до информацията във всеки формат, на всяко устройство или език, на което им е нужна. Тази интеграция прави и процеса по-икономически изгоден.

Основните функции на MadCap Flare включват патентован XML редактор, мултиканални публикации, централизирано съхранение на информацията, създаване на издания, управление на проекти и съдържание. Налице е и съвместимост с възможности за зареждане на всички основни файлови формати.

Основното предимство на Flare е в създаването на интегрирани бази данни с нужната информация и лесното ѝ публикуване в нужните канали – като HTML5 за различни устройства или като публикации за печат. Възможно е и създаване на връзки между различни типове документация.

Цената за вечен лиценз е 1799 американски долара. Абонаментът е 249 долара на месец на потребител.

Източник: madcapsoftware.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.