Magento Web to Print за печатници

1474
Magento Web to Print за печатници

Платформата с отворен код Magento дава възможност за развитие на печатниците в областта на електронните и web-to-print продажби чрез специално разработен за индустрията модул.

Magento Web to Print за печатници

 

По данни от независимо проучване за 2016 година Magento е най-популярната платформа в САЩ и тя има световен пазарен дял от 29.1%. В класацията за най-много уебсайтове за електронна търговия, решението се нарежда на второ място , като изостава от WooCommerce и е пред Shopify и PrestaShop. Средата от над 150 000 разработчици гарантира голям обем от иновации и възможности за персонализиране към изискванията на клиентите от даден сегмент.

Чрез разработения за индустрията модул Magento Web to Print могат да се създават различни продукти в областта на печата, независимо дали става въпрос за тениски, печати, визитки, чаши или онлайн реклама. В него са включени основната част от необходимите операции за електронни продажби. Разширението за персонализация поддържа интеграция със социални мрежи и изтегляне и управление на снимки. Както при web-to-print порталите са възможни опции по добавяне на лога и въвеждане или корекция на текст в шаблони. Поддържа се и възможността за свободно писане/рисуване, добавяне на QR код, работа със слоеве, одобрение на файлове и други. Администраторите разполагат с богат набор от ефективни и гъвкави възможности, сред които са качване на темплейти, изображения, шрифтове, както и създаване на продукти, достъпни за персонализация.

 

 

Magento Web to Print за печатници
Базовате версия е с вградени 10 теми и множество възможности. Сред тях са удобният матричен калкулатор за цени на продуктите, имащи различни ценови параметри.

 

Magento Web to Print за печатници

Платформата също така поддържа популярните разширения в електронната търговия Ajax Cart, Ajax Search, One step checkout, Quick view и други. Част от тях са вградени в основната платформа, а други се предлагат под формата на допълнителни разширения. Административният панел, с обем от около 100 подстраници, поддържа богата статистика за продажбите и настройки на самата платформа. Във видеото може да видите информация за процеса на инсталация на самата платформа:

Базовата цена за основната платформа е малко под 500$, като всяко разширение е с цени между 50 и 200$. Предлага се и платена поддръжка на цена от около 50$ на всеки 3 месеца.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: magento.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/