Mapbox Studio – инструмент за изготвяне на карти

1159
Mapbox Studio – инструмент за изготвяне на карти

Софтуерното уеб-базирано решение за създаване на карти Mapbox Studio е подходящо, както за профисионалисти, така и за начинаещи.

За работа с него не е нужен предишен опит и специални умения, тъй като лесния за навигиране графичен интерфейс наподобява добре познатите Illustrator и Photoshop, поради работата със слоеве.

 

Mapbox Studio – инструмент за изготвяне на карти

Целият процес протича чрез избор на стил за основната карта и добавяне на слоеве от собствени данни или източници с отворен достъп на информация. Чрез плъзгачи могат да се персонализират най-различни параметри на визуализация, както и кои функции да бъдат видими при различно ниво на увеличение на картата. По този начин могат да се създават много по-зависими от съдържание карти. Самите функции се генерират посредством инструменти за чертане, линии, полигони или импортиране на CSV или GeoJSON файлове. Софтуерът позволява да бъдат качвани собствени шрифтове и икони, които да бъдат прилагани към разработваните карти.

 

Mapbox Studio – инструмент за изготвяне на карти

От решението вече се възползват големи играчи в интернет пространството, предоставящи персонализирани услуги на своите клиенти, като Foursquare, Pinterest, Evernote и други. Създаването на мащабируеми и детайлни карти за различни платформи, характеризиращи се с бързо и ясно представяне е сред основните предимства на Mapbox Studio.

 

Mapbox Studio – инструмент за изготвяне на карти

 

Решението може да бъде бъде тествано безплатно при визуализиране на до 50 000 карти, след което цената е по 0.50 $ за всеки допълнителни 1000 достъпвания.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.mapbox.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/