Markzware позволява да отваряте файлове в стари версии на Indesign

2006
Markzware позволява да отваряте файлове в стари версии на Indesign

MarkzToolsе е плъгин за InDesign, който позволява на потребителите да отварят документи в по-стара версия на InDesign от тази, в която са създадени.

MarkzTools ниски версии на ИндизайнРаботите с CS5.5, а хората, с които обменяте файлове вече са навлезли в света на Creative Cloud? Няма грижи: MarkzTools ще ви помогне. MarkzTools е лесен за употреба като повечето продукти на компанията. Потребителят може да стартира процеса през опция в менюто в InDesign или просто като използва командата Open.

Преобразуването е вградено в интерфейса на InDesign и позволява на потребителя просто да продължи да работи по публикацията. Плъгинът спестява необходимостта от запазване като IDML файл и ново отваряне в InDesign, практика, която може да доведе до създаване на много междинни IDML версии на документа.

Също както в IDML файл може да има елементи, които не се прехвърлят успешно в старата версия. Преобразуваните файлове съдържат изображения за преглед на липсващите файлове, не само сиви карета, като в случая с IDML. MarkzTools работи с Mac OS 10.6.8 и по-високи версии и с InDesign версия CS5, CS5.5, и CS6.

Източник: markzware.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.