Mask Integrator – усъвършенствано решение за създаване на маски и изолиране на обекти

124
Mask Integrator – усъвършенствано решение за създаване на маски и изолиране на обекти

Софтуерът на Picture Instruments автоматично изолира обекти от снимките. За целта има нужда от две снимки – една с нормално осветен обект и една със задно осветление.

За по-лесна работа разработчиците препоръчва заснемане чрез система, която може да превключва между две групи светкавици за постигане на двата типа осветеност. Това може да стане и чрез ръчно превключване. След като системата е настроена, създаването на маски дори за най-сложните обекти отнема само секунди. Freemask 1000 и Mask могат да работят дори с движещ се обект и да уловят, след което да маскират дори развяваща се коса.

 

 

Работата с приложението е лесна. Достатъчно е да заредите двете изображения в съответните секции. Софтуерът автоматично прилага маската и предлага разнообразни възможност за преглед, зареждане на изображение за фон. Възможна е и директна обработка на изображения от фотоапарат, свързан към компютъра ви. Ако маската и обектът не съвпадат перфектно, можете да ги настроите с точност до един пиксел. Можете да използвате автоматичната функция за настройка на маската или да я коригирате ръчно.

Mask Integrator

 

Mask Integrator

 

 

Mask Integrator

 

Ако често имате задачи, свързани с изолиране на комплексни обекти Mask Integrator може да ви спести много време и усилия, ако го съчетаете с подходящата техника за заснемане на нужните кадри.

Mask Integrator поддържа Mac и Win. Можете да откриете 14 дневна пробна версия тук, за цена трябва да изпратите запитване.

Източник: picture-instruments.com

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.