Metrix – решение за електронни монтажи и планиране на производството на печатна продукция

1347
Metrix – решение за електронни монтажи и планиране на производството на печатна продукция

Решението на компанията, която е част от EFI, може да генерира електронни монтажи, които са оптимизирани за наличния машинен парк.

Metrix – решение за електронни монтажи и планиране
 
Metrix е софтуер, който предлага „уникална комбинация от автоматизирано и изгодно създаване на електронни монтажи на материали за печат“. Той може да монтира изделията на базата на зададени от потребителя условия, която позволява драматично намаляване на разходите за предпечатна подготовка и съкращаване на времето за обработка. Платформата работи с Mac OS X и Windows.

Metrix е полезен инструмент калкулация, създаване на план за производство и електронен монтаж. Той изчислява необходимото количество хартия и оптимизира на печатните форми на базата на параметрите на поръчката и предварително дефинираните машини в печатницата. На тези параметри, които включват техническите данни на машините, цената за час работа и цената на материалите, Metrix изчислява и стойността на продукцията.

Интересна е и възможността на софтуера да оптимизира продукцията като избира между различни типове монтажи (например с две подготовки или с обръщане), различни машини и формати хартия, налични в производството и посочени от оператора като възможни. Metrix изчислява възможностите и предлага различни варианти за изпълнение на поръчката. Всичко това работи и при поръчки, които включват материали с различни тиражи и формати.

Следващите стъпки в процеса са допълнителни корекции в запазения шаблон, настройване на разстояния, добавяне на нужните марки, генериране на диаграма с размерите и всички детайли за поръчката. След това подготвения файл може да бъде записан като JDF или PDF. Metrix дава възможност и за генериране на CIP3 или JDF файлове за автоматизиране на довършителните процеси.

Източник: metrixsoftware.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.