Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Microsoft работи над оперaционната система на бъдещето

1681

По данни на news.yahoo.com, компанията Microsoft работи над нова операционна система, носеща кодовото название Midori. Новият продукт ще се отличава от Windows най-вече с това, че няма да е съвместим с операционните системи от предните поколения.

Във връзка с ръста на популярността на мрежовите услуги и технологиите на виртуализации, рано или късно операционните системи от семейство Windows, губят актуалност. Съответно проекта Midori изглежда като подготовка за тези времена. Официално информацията за него по разбираеми причини липсва, въпреки, че Microsoft в няколко долклада потвърждава съществуванто на проекта.

Съобщава се, че Midori е интернет ориентирана операционна система, в основата на която е заложена идеята за обединени системи, която изключва зависимостта между приложенията и апаратните средства, необходими за тяхната работа. Освен това, в един от докладите е споменато, че Midori е по-нататъшното развитие на Microsoft Research’s Singularity OS, която предполага създаването на мрежови програмно-изолирани процеси за да се снижи зависимостта между отделните приложения едно от друго и от операционната система като цяло.

Източник: prodtp.ru

Интернет портал за печатни технологии.