Montax imposer – удобно решение за електронен монтаж в Acrobat

2402

Montax imposer е плъгин за Acrobat, който осигурява сериозни възможности за електронен монтаж в рамките на приложението.

 Montax imposer

Montax е гъвкаво решение, което може да се използва в различни работни процеси. Той е в състояние да подготвя електронни монтажи с повтарящи се страници без да се налага операторът да разполага страниците ръчно. Приложението има и опростен автоматичен режим, при който максимална част от операциите се извършват без участието на потребителя. Той позволява и ръчно коригиране на параметрите, ако има такава необходимост.

Работната среда на приложението е базирана на панели, от които се контролират различните аспекти на монтажите. Те могат да се подреждат и групират от потребителя, имат режим за напреднали потребители.

Възможностите на Montax включват поддръжка на стандартните типове монтажи, възможност за бързо зареждане на често използвани варианти, показване на изображение за преглед в реално време, корекция спрямо дебелината на хартията, предварително подготвени шаблони за разпространени типове монтажи и много други.

Montax Imposer работи с версии на Adobe Acrobat от 6 до XI за Windows. Той работи с PDF файлове като изходен материал и записва готовите монтажи също в PDF. Можете да намерите безплатна пробна версия на приложението тук. Тя има същата функционалност като пълната версия, с изключение на някои ограничения при записване готовите монтажи.

Източник: montax-imposer.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.