Уебинар за Multipress – ERP системата специално за печатници

457
Уебинар за Multipress – ERP системата специално за печатници

Запишете се на онлайн семинар за ERP системата Multipress, разработена специално за нуждите на полиграфията!
Уебинарът демонстрация на Multipress
ще се проведе на 3 юни от 15:00 часа.

Нейните създатели от Dataline ще ви представят всичко най-важно за него!

Производството в печата има огромно количество специфики и изисква инструменти, насочени специално към него. Затова е повече от логично управлението на всички процеси в една печатница да бъде разработено конкретно за нейните нужди и специфични процеси, вместо с по-общ модел, който отговаря на производството само донякъде и не му осигурява нужната прецизност.

За да отговори на тази необходимост в печата, ГЕД вече е партньор на Dataline – компанията производител на ERP системата Multipress, разработена специално за полиграфията. Системата дава възможност за единно управление на всички бизнес процеси, които една печатница има. Нещо повече – Multipress помага за едно динамично и прецизно планиране на печатното производство, а оттам и за по-добри резултати от него.

Искате ли да научите повече за ERP системата Multipress?
Позволете на неговите създатели от Dataline да ви го представят!
Запишете се на онлайн семинар – демонстрация на Multipress,
който ще се проведе на 3 юни, 15:00 часа

 ERP за печатници

 

MIS ERP системата Multipress – вашите процеси с вашите модули

Multipress представлява система за планиране на печатното производство, която дава възможност за динамично управление на всички административни, бизнес, финансови, продажбени и логистични процеси. С нея се управляват вътрешнофирмените ресурси, налични в дадена печатница.

Но печатниците не са всяка фирма. Те имат особености, които произтичат от самото производство. Multipress дава отговор именно на това – предлага всички необходими модули, за да управлявате производството си, да работите с клиентите си, да следите производителността и разходите, да проследявате машините и не на последно място – да планирате възможно най-добре с прецизни калкулации.

Вижте детайли за MIS ERP системата Multipress

ERP системата Multipress е изградена из основи, за да гарантира по-добра продуктивност и печалба на предприятията от областта на полиграфията. Тя се вписва в печатници с различни производства, подходяща е както за офсетови, дигитални, широкоформатни, така и за компании за довършителни услуги и такива работещи със сито- и тампонен печат.

Важен за печатниците факт е, че компаниите производители на продукти за полиграфията Kodak и Dataline работят в посока системите им да могат да работят отлично заедно. Благодарение на това, между работния поток Kodak Prinergy и ERP системата Multipress се постига дълбока интеграция. Само един пример е обменът на информация от двете системи, благодарение на който данните от първоначална калкулация автоматично се съпоставят с параметрите на поръчка, зададена от клиент. В резултат, всякакви несъответствия между двете се откриват без ръчна проверка.

Вижте как да използвате Multipress във вашата печатница
Можете да избирате от многото различни модули на ERP софтуера Mulitpress, така че да го адаптирате специално към установените начини на работа във вашата компания. Модулите, от които можете да изберете, служат на следните следните процеси:

 • Управление на данни за контакти (CRM)
 • Управление на отчети
 • Планиране на проекти
 • Управление на печатните поръчки
 • Предварителни калкулации
 • Фактуриране и финансов мониторинг
 • Управление на цялостния работен процес
 • Интеграция с други системи
 • И други

ГЕД вече е сертифициран партньор на Dataline, фирмата производител на ERP MIS софтуера, разработен специално за полиграфията.

Функционалните предимствата за печатниците от ERP системата Multipress

Сред предимствата, които носи ERP системата Multipress, са по-стройната организация, значително по-малко грешки и гладко прехвърляне на информация между отделните процеси, в резултат на което се гарантира по-висока продуктивност. И все пак, при преминаването към тази централизирано управление в една печатница, може да възникнат някои въпроси:

 • След като имам отделни софтуери, за какво ми е връзка между тях?

Стабилната връзка между софтуерните решения, които използвате, носи много позитиви за компанията, които се отразяват и на нейната бъдеща организация и състояние. Когато всички процеси се управляват централизирано, това ги прави по-лесни за проследяване от началото до края на веригата. А благодарение на това, тяхното управление е значително по-успешно.

 • Мога да прехвърлям данните ръчно, не ми е нужно система да го прави вместо мен.

Когато данните се прехвърлят по имейл, ръчно или по други пътища, без автоматично да се подреждат в стройна система, до която всички заинтересовани страни имат достъп, опасността от грешки и пропуски е значителна. Освен това, ако системите нямат предварително зададена стройна връзка помежду си, може да се стигне до дублиране на процеси и редовно да се извършва двойна работа.

 • Защо да свързвам всички процеси, след като те и така успяват да свършат работата?

С проследяването на информацията и запазването на данните от всички етапи на производството и бизнес процесите, с времето се натрупват ценни данни. С тяхна помощ могат да се правят анализи и изводи за производителността на труда, какви детайли от процеса биха подобрили крайния продукт и бизнес модела на компанията.

 • След като вече имам съществуващо ERP, за какво ми е друго?

Multipress е система, разработена изцяло с мисъл за полиграфията. Тя няма нужда от допълнително адаптиране към процесите от печата, каквото би довело до неточности в проследяването. При използване на ERP системата Multipress няма дискомфорт за екипа, в сравнение с универсалните ERP системи, при които е нужно екипът да се съобразява със софтуера и да се приспособява към него, вместо да се случва обратното.

Научете повече за Multipress и процесите, които софтуерът покрива.

За ГЕД ООД
ГЕД е водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия. Фирмата е надежден и стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама. Ние доставяме цялостни решения, на които можете да разчитате от първия ден. Нашата цел е те да станат част от вашия процес, като го оптимизират и направят по-ефективен.

 

Полезно:

Вижте фирми, които предлагат ERP за печатници тук.

Какво е ERP?

Други публикации свързани с ERP за печатници в Printguide.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.