Nik Collection от DxO 2018

863
Nik Collection от DxO 2018

Колекцията, която от миналата година е собственост на френската компания DxO, има нова версия, 1.1. Тя предлага подобрена съвместимост и производителност и поддържа последните версии на приложенията на Adobe.

Nik Collection от DxO 2018

 

През 2017, DxO обяви, че компанията е купила Nik Collection и свързаните с нея технологии от Google, които като цяло не влагаха много усилия в популярния набор плъгини. За много фотографи, липсата на обновяване на Nik Collection доведе до проблеми със стабилността и съвместимостта, които нарастваха с всяка нова версия на решенията на Adobe. Когато френската компания DxO купи Nik, те обещаха подобряване на стабилността и производителността. През миналия юни те изпълниха обещанието си и пуснаха на пазара Nik Collection by DxO 2018. Сегашната нова версия, 1.1 е съвместима с последните обновления от Adobe.

По-рано през годината Adobe представи CC 2019, който включваше и нова версия на Photoshop. Apple наскоро представи нова версия на операционната си система macOS Mojave. DxO са обновили Nik Collection така, че да работи пълно и безпроблемно с новите версии. Екипът е отстранил и различни проблеми свързани с производителността, съвместимостта с цветови профили и поява на необичайни артефакти при редактиране на снимки.

Nik Collection от DxO съществува като самостоятелно приложение или плъгин за Photoshop, както и в средата на DxO PhotoLab 2, Serif Affinity Photo и Skylum Luminar. Цената на софтуера е $69, а обновяването до версия 1.1 е безплатна за настоящи потребители.

Колекцията включва:

  • Color Efex Pro – 55 висококачествени фото филтъра, базирани на години разработка. Филтрите предлагат високи нива на контрол и изключителна гъвкавост;
  • Silver Efex Pro – решение за създаване на черно-бели снимки с голям брой удобни предварително дефинирани настройки и високо ниво на контрол на процеса;
  • Viveza – инструмент за избирателен контрол на цветовете, тоналността и осветеността на снимките;
  • Analog Efex Pro – симулиране на ефекта на традиционните аналогови фотоапарати, филм и оптика;
  • Hdr Efex Pro – работа с изображения с голям динамичен обхват, прилагане на ефекти и значителни възможности за ръчни настройки;7
  • Sharpener Pro – селективно увеличаване на резкостта без потребност от създаване на сложни селекции;
  • Dfine – намаляване на шума, базирано на спецификите на фотоапарата.

Източник: nikcollection.dxo.com
Текста написа:

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.