Omata – програмирай своя дизайн без код

264
Omata – програмирай своя дизайн без код

Плъгинът Omata за Illustrator обещава множество възможности за изграждане на собствени инструменти за автоматизация на дизайна. Създаване на генеративни дизайни, графични елементи на случаен принцип и гъвкави визуални системи. Omata е в бета режим и можете да се запишете за теста на предварителната версия тук.

 

Omata

 

Плъгинът работи директно в Illustrator с удобен интерфейс, помагайки на потребителите да създават в тази среда собствени графични елементи и работен поток. След това можете допълнително да обработите създадения дизайн или да експортирате за доработка в друг софтуер.

 

Omata

 

Omata създава случайно генерирани обекти от почти всичко. Интерфейса позволява на потребителите да създадат и собствени инструменти.  Разгледайте предварителното видео на софтуера тук:

Производителите на Omata са японска компания. Друг техен продукт е безплатния и изключително полезен Arrange, за който сме писали в Printguide и преди.

Вижте още какво е генеративен дизайн: Най-общо генеративния дизайн е базиран на алгоритми по подобие на параметричния дизайн, но с опит да се имитира природата, за да се създадат най-оптимални форма и пространство. Генеративния дизайн може да се обучи и претърпи промени (еволюция).

Интернет портал за печатни технологии.