OnColor ECO – облачно решение за оптимизиране на разхода на мастило

994
OnColor ECO – облачно решение за оптимизиране на разхода на мастило

ProImage обяви две успешни внедрявания на облачна услуга за контрол на разхода на мастило OnColor ECO в две печатници на вестници

oncolor Eco

Облачната услуга OnColor ECO позволява на печатниците да обработват цветни страници през интернет. Решението автоматично анализира PDF-ите и използва технология за заместване на сивите компоненти (GCR), като сменя CMY стойностите в сивото с по-малко количество черно мастило, за да произведе отпечатък с високо качество и намалена консумация на мастило.

Компаниите от САЩ Newport Daily News/Newport Life Magazine и Manteca Bulletin, наскоро са инсталирали софтуера и веднага са отчели намаляване на разхода на мастило и подобряване на качеството на печат.

Newport Daily News в Роуд Айлънд печата издания със средно 80 страници в тиражи до 24000 и е срещала проблеми с копиране на отпечатъка и високите цени на мастилата. След въвеждането на ECO, те са отчели намаляване на разхода на мастило с 15% и повишено качество на печат, видимо най-вече в пълноцветните реклами, които вече са много по-лесни за четене. „Употребата на услугата на ECO не доведе до никакви забавяния на производството и също така коригира проблемите с RGB страниците, които получаваме, защото ги преобразува коректно в CMYK,” заяви Kevin Schoen, оперативен директор в Newport Daily News. “ECO е много лесен за настройване и не създава проблеми. Поддръжката, когато има нужда от нея, също е на изключително ниво.“

Подобни отзиви дава и калифорнийската компания Morris Newspapers. Тя произвежда Manteca Bulletin, още шест периодични издания, както и рекламни материали. Мениджърът Ron Randall казва, че вестникът изглежда по-чист, с по-малко копиране на отпечатъка и леко намаляване на времето за влизане на машината в тираж. Той добавя, че „използването на програмата изисква малко или никакво обучение.“

Източник: ProImage
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.